Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belgie Rijbewijs Met Punten

Dan blijven er wel weinig mensen over in belgië met een rijbewijs. Zo zal het bellen achter het stuur of het in je hand hebben van een smartphone of mobiele telefoon tijdens het rijden veel zwaarder gestraft gaan worden.


Hoe uw rijbewijs halen voor uw auto? AG Insurance

Nieuwe berichten nieuwe media nieuwe media reacties nieuwe profielberichten laatste bijdragen nieuwe.

Belgie rijbewijs met punten. Het idee is niet nieuw, maar tot een akkoord over de concrete invoering van een rijbewijs met punten kwam het nooit. In de meeste europese landen is dit reeds lange tijd ingevoerd met een positief effect op de verkeersveiligheid. Dat houdt in dat men het nederlandse of belgische rijbewijs omzet naar een spaans rijbewijs met het puntensysteem, een systeem wat 12 jaar geleden werd ingevoerd in spanje.

Hoe zwaarder de overtreding, hoe meer punten. Nu moet het dan ingevoerd worden, weliswaar in een andere versie dan in nederland. De vlaamse regering onderneemt de nodige stappen en pleegt overleg met de federale overheid zodat het rijbewijs met punten effectief ingevoerd kan worden, staat er.

Een rijbewijs met punten staat in belgië al heel lang op de politieke agenda. Nieuwe berichten nieuwe media nieuwe media reacties nieuwe profielberichten laatste bijdragen. Minister van mobiliteit bellot heeft dat besloten op basis van een langverwachte studie.

Zo wil belgië recidivisten bestrijden die de dans te vaak ontspringen via minnelijke schikkingen. Federaal minister van mobiliteit françois bellot (mr) voert het plan af omdat uit een studie van het verkeers­veiligheids­instituut vias blijkt dat de pakkans voor verkeers­overtredingen op onze wegen te. De afgelopen dagen berichtten heel wat media dat onze volgende regering andermaal een rijbewijs met punten onderzoekt.

Onderdeel van het verkeersveiligheidsbeleid het rijbewijs met punten is een bijkomende maatregel om de handhaving (enforcement) te verbeteren. Het puntenrijbewijs is er alleen voor wie meermaals verkeersovertredingen begaat. Een rijbewijs met punten staat in belgië al heel lang op de politieke agenda.

In het belgische wetboek staat er. Rijbewijs met punten en emissievrije bedrijfswagens tegen 2026: Bij hoekstra kun je terecht voor alle rijbewijzen, nascholing en logistieke opleidingen!

Greet de schrijver, wouter van den berghe verantwoordelijke uitgever: Ad leer rijden met een aanhanger bij verkeersschool hoekstra. Nederland voerde in 2002 een puntenrijbewijs voor beginnende bestuurders in.

Nu moet het dan ingevoerd worden, weliswaar in een andere versie dan in nederland. Europees gezien is belgië een (serieuze) nakomer als het aankomt op het puntenrijbewijs. Daar zou de nieuwe federale regering verandering in willen brengen.

Zoals de naam doet vermoeden, worden er punten toegekend aan verkeersovertredingen. Die nieuwe regering heeft uiteraard ook een nieuw regeerakkoord. Het bivv (belgisch instituut voor verkeersveiligheid) is niet tegen een.

De precieze invulling van het nieuwe systeem moeten de komende maand nog duidelijk worden. Minister van justitie vincent van quickenborne (open vld) heeft in de kamer bevestigd dat de federale regering werk maakt van een rijbewijs met punten. Bij hoekstra kun je terecht voor alle rijbewijzen, nascholing en logistieke opleidingen!

Het houdt ook in dat bij een verlenging vanaf een bepaalde leeftijd men medisch gekeurd dient te worden door de daartoe bevoegde instellingen. Greet de schrijver, wouter van den berghe verantwoordelijke uitgever: Wat dit wil zeggen voor de automobilist?

Er komt geen rijbewijs met punten in belgië, althans niet voor 2021. 4/03/2015 gelieve naar dit document te refereren als: De punten worden bijgehouden en opgeteld.

De nieuwe regering denkt na over een rijbewijs met punten en een vereenvoudiging van de wegcode. Het rijbewijs met punten is al in ruim 20 europese landen een feit en er wordt in belgië al enorm lang over gepalaverd in de politiek. Zelfs spanje ging belgië vooraf en heeft een rijbewijs op punten sinds 1 juli 2006.

België heeft een nieuwe regering het wonder is geschied, want na zestien maanden is het belgië eindelijk gelukt om een regering te vormen. Ad leer rijden met een aanhanger bij verkeersschool hoekstra. Indien je binnen de vijf jaar opnieuw zes punten verzamelt, verlies je voor drie maanden je rijbewijs en moet je verplicht op veiligheidscursus.

De precieze invulling van het nieuwe systeem moeten de komende maand nog duidelijk worden. Naar een rijbewijs met punten in belgie ? Het puntenrijbewijs is er alleen voor wie meermaals verkeersovertredingen begaat.

Een bestuurder op drie zou jaarlijks gecontroleerd moeten worden. Het is de bedoeling dat het aantal verkeerscontroles opgevoerd wordt. Staatssecretaris voor mobiliteit etienne schouppe (cd&v) wil.

2 1 naar een rijbewijs met punten in belgie? Rijbewijs met punten komt er niet (want de pakkans is te laag) belgië krijgt geen rijbewijs met punten. Wanneer zes punten bereikt zijn, speel je je rijbewijs kwijt voor één maand of moet je verplicht op cursus.


GM en Honda gaan samen motoren ontwikkelen Autofans


Zoveel kost de nieuwe Renault Clio Auto55.be Nieuws


Opel Commodore, vanaf 1967 tot 1983 Auto55.be Retro


Juridische verwijzingen en afkortingen Standaard Boekhandel


Zefiro 285 Fiat Zefiro 285 Roller Team vanaf € 109 p.d


Post a Comment for "Belgie Rijbewijs Met Punten"