Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rijbewijs Ce Verlopen

Coronamaatregelen | rijden met een verlopen rijbewijs. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs nog geldig is.


Groot rijbewijskeuring Utrecht & Maastricht — Keur Snel

Ook als dat verlopen is.

Rijbewijs ce verlopen. Als u in de 75+ regeling valt, kan het zijn dat uw rijbewijs al verlopen is. Een rijbewijs is een document waarmee een bestuurder van een motorvoertuig kan aantonen dat hij/zij beschikt over voldoende kennis, inzicht en vaardigheid om een motorvoertuig van een bepaalde categorie te kunnen en mogen besturen. Is uw rijbewijs langer dan 15 jaar geleden afgegeven, maar is het rijbewijs nog niet verlopen?

De app leest de chip in uw identiteitsbewijs om uw gegevens te bevestigen. Het woord rijbewijs is inmiddels standaardtaal geworden, maar het begon als een afkorting van rijvaardigheidsbewijs. Een goedgelijkende pasfoto die voldoet aan de eisen van de rijksoverheid en niet ouder is dan 6 maanden.

Het aantal ongevallen met minimaal één dodelijk slachtoffer nam licht af. De rijksoverheid heeft verschillende regelingen getroffen voor rijbewijzen die zijn verlopen tussen 1 februari 2020 en 1 juli 2021. Doe dit voordat uw rijbewijs verloopt.

Voorwaarde is wel dat het rijbewijs nog geldig is. Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (dit is alleen nodig als uw oude rijbewijs is verlopen of als u nog geen rijbewijs heeft). Als u ruim voor de afloopdatum uw rijbewijs aanvraagt bij de gemeente kan het zijn dat dit ten koste gaat van de duur van uw nieuwe rijbewijs.

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn verlopen rijbewijzen tijdelijk langer geldig. Zorg dat u binnen een jaar uw rijbewijs aanvraagt of vernieuwt. U mag nog maximaal 5 jaar vanaf de afgiftedatum van het rijbewijs in nederland rijden met de volgende categorieën:

Ook dit gaat automatisch door de camera op uw gezicht te richten. Bij de gemeente kunt u geen pasfoto laten maken.


Afbraakwerken


Polder Verhuizingen Posts Facebook


Post a Comment for "Rijbewijs Ce Verlopen"